Promo banner

A+ A A-

Skupština da've u Tripoliju: Reisu-l-ulema ponovo izabran u Savjet

Sarajevo, 3. novembar 2008. (MINA) - Pod radnim naslovom "Allahu je prava vjera jedino-islam" u Tripoliju je od 27. do 30. oktobra održana Osma Skupština Da've, svjetske islamske organizacije. Skupštini su prisustvovali predstavnici 460 islamskih organizacija iz cijelog svijeta, predstavnici kršćanskih organizacija zainteresovanih za međureligijski i kulturni dijalog te predstavnici brojnih drugih međunarodnih organizacija.

U ime Rijaseta Islamske zajednice Skupštini su prisustvovali Muharem Hasanbegović, šef kabineta reisu-l-uleme i predsjednik Udruženja ilmije, Ibrahim Ahmetagić, šef Ureda za odnose sa islamskim svijetom i Subhi Vasim Tedefi koordinator u Uredu za odnose sa islamskim svijetom.

Na skupštini je razmatran rad Da've u protekle 4 godine i podneseni izvještaji o aktivnostima organizacija koje ulaze u sastav Da've, razmatrani načini, sredstva i metode poboljšanja rada i upoznavanja sa novim fenomena sa kojima se sreće da'ija.

Na osmoj Skupštini je izabran novi saziv Savjetskog savjeta za islamsku da'vu. Među 36 članova Savjeta po drugi put je izabran reisu-l-ulema IZ BiH dr Mustafa Cerić.

Sa zasjedanja u Sarajevu