Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA DR. MUSTAFA EF. CERIĆ PRIMIO PALESTINSKOG AMBASADORA

Palestine    Poziv Fatahu i Hamasu  da obustave sukobe    

    Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa ef. Cerić u četvrtak je primio palestinskog ambasadora u BiH dr. Zuhejra Alšena koji ga je obavijestio o teškom stanju u Palestini i o borbama između Fataha i Hamasa. Preko palestinskog ambasadora reisu-l-ulema dr. Cerić uputio je poruku pripadnicima Fataha i Hamasa da, u ime djece, mira i sreće prekinu međusobne sukobe. "Molimo sve palestinske organizacije da slušaju poziv Allaha, dž. š. da jedni druge pomažu, a ne odmažu", kaže se u ovoj poruci reisu-l-uleme Palestincima.

    U razgovoru sa ambasadorom Alšenom reisu-l-ulema dr. Cerić je kazao da je palestinsko pitanje jedno od ključnih u svijetu, te da bez pravednog rješenja palestinskog pitanja, neće biti ni pravednog i istinskog mira.

    Reisu-l-ulema je preko ambasadora Palestine uputio  poziv hatibu džamije Aksa da od 21. do 28. jula ove godine posjeti Bosnu i Hercegovinu.

    Ambasador Alšen je informisao reisu-l-ulemu i o osnivanju Udruženja bosansko-palestinskjog prijateljstva. Reisu-l-ulema dr. Cerić čestitao je ambasadoru osnivanje ovog udruženja i  kazao kako je to značajan događaj i za Bosnu i Hercegovinu i Palestinu.