Promo banner

A+ A A-

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA TAKMI ENJA U HIFZU

     Sarajevo, 12. juni 2008. (MINA) - Proglašenjem pobjedika danas je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu završeno trodnevno takmičenje u hifzu Kur-ani Kerima kojeg je organizirao Rijaset Islamske zajednice u BiH.

     U prvoj kategoriji, učenju cijelog Kur-ana pobjednik je hafiz Ibrahim Bektaš iz Travnika, drugo i treće mjesto su ravnopravno podijelili hafiz Haris Čorbo iz Sarajeva i  hafiz Muhamed Fetić iz Zenice, a četvrto mjrsto je zauzeo hafiz Belmin Mehić iz Zavidovića.

Takmicenje u hifzu,

     U drugoj kategoriji (15 džuzova) najuspješniji je bio hafiz  Muriz Mešić iz Zavidovića, drugi je hafiz Salih Haseljić iz Zenice, a treći hafiz Edis Mujagić iz Lukavca.

     U trećoj kategoriji (10 džuzova) prvo mjesto je pripalo hafizu Abdullahu Kapi iz Sarajeva, drugo hafizi Sumejji Šljivić iz Živinica, a treće hafizu Alemu Memiću iz Trebinja.

     U četvrtoj kategoriji ( 5 džuzova) prvo mjesto je osvojio  hafiz Faris Dautović iz Novog Pazara, drugo hafiz Adnan Me'ati iz Sarajeva, a treće  hafiz Sead Kumro iz Goražda.

     Svečanosti proglašenja pobjednika takmičenja u hifzu na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu prisustvovali su reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, ambasador Saudijske Arabije u BiH Fahad Al Zeid, generalni sekretar Svjetske organizacije za hifz dr Abdullah Basfar i brojni drugi gosti.

     U BiH trenutno ima 192 hafiza  i  oko 350 onih koji uče hifz ili su izrazili želju da to učine.