Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO PREDSTAVNIKE TABUNG HADŽA IZ MALEZIJE

     Sarajevo, 28. april 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas delegaciju Tabung hadža iz Malezije, koja boravi u Sarajevu gdje je učestovala u radu  međunarodnog simpozija o hadžu u organizaciji Rijasetovog Ureda za hadž. Delegaciju je predvodio hadži Mohd Salih bin Abdmubin generalni direktor Tabung hadža.

     Razgovarano je o mogućnostima dalje saradnje između Rijaseta Islamske zajednice i Tabung hadža s ciljem da se ideja Tabung hadža koja je i u IZ prihvaćena, razvija i unapređuje radi olakšavanja budućim hadžijama odlazak na hadž i izvršenje ove islamske dužnosti.

Delegacija Tabung hadza

     Reisu-l-ulema je naglasio potrebu da Islamska zajednica crpi iskustva na primjerima islamskih organizacija u Maleziji, posebno u islamskom bankarstvu, halal hrani i Tabung hadžu.

     Generalni direktor Tabung hadža hadži Mohd Salih bin Abdmubin je izrazio spremnost za saradnju i ponudio da buduća saradnja bude zasnovana na studiji izvodljivosti koja bi pokazala na koji način se može i u BiH kroz  instituciju Hadž fondacije proizvodi organska hrana koja predstavlja princip halal hrane.