Promo banner

A+ A A-

OSUDA UVREDLJIVOG FILMA

zenica-film1     Zenica 28. mart 2008. (MINA) - Na susretu reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića sa imamima Muftiluka zeničkog najoštrije je osuđen uvrijedljivi film holandskog političara Geerta Wildersa objavljen sinoć (27. marta, 2007. godine) na web-u.

     Sa susreta iz Zenice  je poručeno: «Kur'an je od Uzvišenog Allaha objavljena Knjiga u kojoj nema sumnje jer je jasan Putokaz, zato niko i ništa ne može umanjiti vrijednost Kur'ana u srcima muslimana.

     Film «FITNA» je provokacija na koju muslimani treba da odgovore pojačanom vjerom i snažnijim jedinstvom na Putu Istine i Pravde. Mržnja prema islamu uznemirava sve muslimane svijeta, a nas muslimane u Bosni i Hercegovini posebno jer nas to podsječa na GENOCID kojeg je naš narod doživio na kraju 20. stoljeća u srcu Evrope.

     Islamofobija Geerta Wildersa neće uvećati slobodu izražavanja u Evropi, ali hoće raniti milione nevinih duša. Stoga imami sa susreta u Zenici sa reisu-l-ulemom pozivaju sve ljude dobre volje da umjesto mrznje šire ljubav, da umjesto netrpeljivosti šire toleranciju, te da umjesto sukoba promiču suradnju među svim ljudima i narodima svijeta.