Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO IRANSKOG AMBASADORA

     Sarajevo, 12.decembar 2007. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas ambasadora Irana u BiH Ahmada Farda Hosseinia.

     Tom priilikom je ambasador Hosseini predstavio reisu-l-ulemi dr. Ali Abasija, zamjenika direktora Međunarodnog islamskog centra u Komu i g. Džarijanija, novoimenovanog direktora iranske humanitarne organizacije Birds.

Reis, ambasador, zamjenik ambasadora

     Dr. Abasi je upoznao reisu-l-ulemu o djelatnosti Međunarodnog islamskog centra u Komu koji djeluje pod okriljem asocijacija  univerziteta u Iranu.Na ovom univerzitetu u Komu je šezdeset različitih odsjeka iz oblasti islamskih, prirodnih i društvenih nauka. Razgovarano je i o mogućim vidovima saradnje. Dr Abasi je izrazio želju da ih u Komu  posjeti reisu-l-ulema.

     Novoimenovani direktor humanitarne organizacije Birds g. Džarijani je predstavio program budućih aktivnosti u pružanju pomoći povratnicima kako bi se osigurao održivi povratak u BiH.

     Reisu-l-ulema je dr. Mustafa Cerić je zahvalio na dosadašnjoj pomoći, podržao njihov projekat u oblasti poljoprivrede i obnove vjerskih objekata i obećao i ubuduće dobru saranju IZ.

Reis, ambasador i gostima iz Irana