Promo banner

A+ A A-

POTPISAN SPORUZAM IZMEĐU RIJASETA I MINISTARSTVA ODBRANE

    Sarajevo, 11. septembar 2007. (MINA) - U Sarajevu je danas potpisan Sporazum između Rijaseta IZ u BiH i Ministarstva odbrane BiH o uspostavi, organiziranju i načinu funkcioniranja Vojnog muftijstva kao sastavnog dijela jedinstvene vjerske službe u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje Sporazuma - Reis Ceric i ministar Cikotic 

    Sporazum su potpisali u ime IZ u BiH reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić i u ime Vijeća ministara BiH ministar odbrane Selmo Cikotić.

    Nakon potpisivanja Sporazuma reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić održao je u Domu Armije predramazansku besjedu pripadnicima Ministarstva odbrane o Oružanih snaga BiH.

    Reisu-l-ulema je na početku obraćanja izrazio zadovoljstvo ovim predramazanskim susretom koje je ove godine upotpunjeno činom potpisivanja spomenutog Sporazuma.

  Cestitanje nakon potpisivanja

    Blagodati kojim nas Allah dž. š. obasipa  svojstvene su samo ovom mubarek mjesecu jer  Ramazan donosi Božiji rahmet, milost, uputu i oprost, naglasio je između ostalog u obraćanju  reisu-l-ulema.

    Posteći preispitujemo ponašanje našeg tijela i duše.

    je reisu-l-ulema govorio o značaju posta koji ima  tri dimenzije : osjećaj da postoji Božija zapovijed koju ispunjavamo,  ramazansko očekivanje Božije milosti i  vrijeme ramazanskog druženja koje liječi i jača  dušu. 

Predramazanska poruka pripadnicima 

    Na kraju je prisutnim uputio čestiku riječima « Ramazan mubarek olsun ! »

    Pripadnicima MO i Oružanih snaga BiH nastupajući Ramazan je čestitao i  Ministar odbrane Selmo Cikotić.