Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio novo rukovodstvo IZ Bošnjaka Austrije

Sarajevo, 4. april 2012. – Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio novo rukovodstvo Islamske zajednice Bošnjaka Austrije koje je predvodio predsjednik IZ Bošnjaka Austrije Esad ef. Memić. Ovom razgovoru je prisustvovao i šef Ureda Rijaseta za bošnjačku dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžić.

reis-izb-aust-04-2012-1 

Kompletno osmočlano rukovodstvo se zadržalo u dužem razgovoru s Reisu-l-ulemom, predstavljajući svoj rad i buduće projekte na nivou ove zajednice.

Reisu-l-ulema se zahvalio na posjeti, čestitao novoizabranim članovima Izvršnog tijela, te naglasio  da u posljednje vrijeme u svojim susretima u dijaspori njih izdvaja kao pozitivan primjer u radu i zajedništvu.

 reis-izb-aust-04-2012-2

Posebno je istakao svoje zadovoljstvo što je Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji  kadrovski podmlađena te iskoristio priliku da  prezentira projekte koji su od historijskog značaja za sve Bošnjake bez obzira gdje se nalaze.

Rukovodstvo IZ Bošnjaka Austrije je i ovom prilikom izrazilo zadovoljstvo što će Reisu-l-ulema prisustvovati svečanosti postavljanja kamena temeljca za Islamski centar u Gracu, 12. maja ove godine. 

reis-izb-aust-04-2012-3