Promo banner

A+ A A-

Nova hidžretska godina u Kiseljaku: Paketići za polaznike mekteba

Dočekujući Novu hidžretsku godinu i prisjećajući se hidžre Poslanika, a.s. i prvih muslimana, ali i svih hidžri nas Bošnjaka, na prostoru medžlisa IZ-e Kiseljak bilo je mnogo aktivosti u svih petnaest džemata. U Kiseljaku i Kreševu na adekvatan i primjeren način je obilježena Nova 1433. godina. Posebnu radost ove godine osjetili su najmlađi - polaznici mektebske nastave.

paketici-kis-nhg-2011

Od svih aktivnosti u prvom vikendu Nove hidžretske 1433. godine izdvajamo:

- U Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku, petak poslije akšam namaza , proučen je mevlud. Povod je pored Nove godine bilo i 11. godišnjica od otvorenja obnovljene džamije u Kiseljaku. Predavač je bio hfz. Benis Topalović.

- U subotu 1. muharrema poslije akšam namaza u džematu Brestovsko Veče ilahija za polaznike mekteba. Najbolji hor bio je iz džemata Milodraž. Svi učesnici su dobili vrijedne nagrade.

- Ono što je posebno obradovalo sve polaznike mekteba na prostoru Medžlisa IZ-e Kiseljak, njih 870, jeste da su svi dobili paketiće sa proizvodima Vispaka iz Visokog. Džemat Han Ploča je kupio dodatnih 60 paketića za malu raju koja još ne pohađa mekteb. Tako je ukupno u Kiseljaku i Kreševu podijeljeno 930 paketića.

Naime, na inicijativu predsjednika Medžlisa IZ-e Kiseljak, Admira Čehe, organizirana je kupovina paketića mektebskoj djeci. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje je u proteklom periodu uspješno realizirao Medžlis IZ-e Kiseljak.

Ova aktivnost je uspješno realizovana u saradnji sa našim privrednicima, koji kontinuirano pomažu i podržavaju rad Medžlisa IZ-e Kiseljak, a to su: "ORMAN" d.o.o., Kiseljak- Senad Orman, "HS"- Ismet Hodžić, "BOSMAN"- Osman Jahić, "MUZURI"- Velid Hodžić, "GRAKOP"-Šukrija Melezović, "AC SMAJIĆ"- Samir Smajić, Ismet Agić, Zakir Selimović, Sefer Nuhić, Ado Mostarlić, Pokop"ZARAFET" Kiseljak, Kerim Bejtić, Buco TWI i firma "VISPAK"d.o.o. Visoko.

U paketićima koji su podijeljeni su bili sve proizvodi domaćih firmi sa halal certifikatom.

Najiskrenije se zahvaljujemo privrednicima, džematskim odborima, imamima, roditeljima na učešću u ovim aktivnostima, te se iskreno nadamo da će sličnih akcija biti još u narednom periodu.

(www.medzliskiseljak.ba)

  • 0101