Promo banner

A+ A A-

Načelnik Prozora primio predstavnike medžlisa

U utorak, 09.marta 2010.godine, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Prozor, glavni imam Safet ef. Pozder, predsjednik Izvršnog odbora Mirza Đogić te predsjednik džemata Prozor Mujo Bobar, posjetili su načelnika opštine Prozor-Rama, dr. Jozu Ivančevića.

Tokom sastanka, predstavnici Medžlisa upoznali su načelnika sa svojim radom i aktivnostima te problemima sa kojima se susreću. S druge strane, načelnik je upoznao predstavnike Medžlisa sa stanjem i aktivnostima koje sprovodi te pružio ruku saradnje Medžlisu. Podcrtao je kako je on načelnik svih građana naše opštine te kako mu je u skladu s tim obaveza tako i djelovati. Naglasio je također kako u opštinskom budžetu postoji predviđena stavka o pomoći vjerskim zajednicama te kako će taj iznos, u skladu sa popisom stanovništva iz 1991.godine, biti proporcionalno raspoređen Medžlisu i Katoličkoj crkvi. Mimo toga, vrata načelnikovog ureda otvorena su za svakoga pa i za Islamsku zajednicu, rečeno je između ostalog na sastanku.

Prozor-MIZ-nacelnik

Na kraju su obje strane izrazile svoje zadovoljstvo susretom te nadu da će se ova praksa nastaviti i ubuduće.

Kuriozitet ovog susreta je činjenica da je ovo prvi poslijeratni prijem, odnosno prvi načelnik koji je našao za shodno da u svoj ured primi predstavnike Islamske zajednice u Prozoru.