Logo

Akcija "Pet hiljada iftara"

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Sarajevo, 10. avgust 2010. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. Spahić, generalni sekretar Rijaseta Muhamed Salkić i predsjednik Udruženja ilmije IZ u BiH Muharem Hasanbegović posjetili su danas kuhinju Stari Grad u Sarajevu i uručili ovoj ustanovi pet hiljada K.M.  za početak akcije tokom Ramazana kojom bi se svakodnevno realizovalo pet hiljada iftara.

reis-kuhinja-s-grad-2010

Reisu-l-ulema dr. Cerić je  pozivao sve imućne ljude i one koji zbog bolesti, starosti ili nekog drugog razloga ne mogu postiti pa su dužni podijeliti fidju (otplatu duga posta u visini jednodnevne ishrane za jednu osobu) da ovoga Ramazana umjesto velikih iftara uplate iftar na račun kuhinje Stari Grad u Sarajevu sa ciljem da se svakim danom organizira pet hiljada iftara za sve one koji zaslužuju  kolektivnu brigu i ljubav.

reis-kuhinja-s-grad-2010-1

Reisu-l-ulema je pozvao i omladinu-studente da svojim dobrovoljnim radom pomognu ovu plemenitu ramazansku akciju sa ciljem da u našoj zemlji niko ne bude gladan.

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji je prisustvovao susretu u kuhinji Stari Grad podržao je ovu akciju i obećao pomoć u njenoj realizaciji.

Tetka Zilha koja vodi kuhinju izrazila  je spremnost da uspješno obave akciju.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.