Logo

Reisu-l-ulema primio predsjednika Skupštine RS

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Sarajevo, 27. april 2009. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić danas je primio predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića, koji mu je uručio poziv za učestovanje na molitvenom doručku koji će se održati u Banja Luci od 22. do 24. maja ove godine.

Tim povodom je predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić za MINU izjavio:

- U Banja Luci smo domaćini od 22. do 24. maja ove godine šestog okupljanja zvaničnika Jugoistočne Evrope koji je nastavak onoga što se radi već 57 godina na nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu. To radimo u saradnji s američkim kongresmenima i senatorima i biće prisutan veliki broj zvanica, političkih i vjerskih zvaničnika, uglednih ljudi koji se bave biznisom, kulturom itd.

Uvaženom reisu-l-ulemi je upućen poziv da također bude prisutan na ovom skupu. On je dolazio i u Vašington na molitvene doručke, jer to nema karakter jedne vjere ili jedne nacije, već je multikonfesionalnog karaktera.Također je reisu-l-ulemi uručen i poziv da se obrati ovom skupu 23. maja. Biće nam drago ako dođe. Biće predstavnici i drugih vjerskih zajednica iz BiH, očekujemo i nekoliko šefova država i vlada iz regiona i naših prijatelja iz Vašingtona.

Skup se održava pod nazivom "Bogatstvo različitosti", nešto što je specifično za BiH koja je baš onako šarolika, što je nekad lijepo, a nekad problem, ali Bože moj. Eto to je smisao okupljanja i nekih lijepih poruka odavde kojih nam često fali, rekao je Radojičić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.