Promo banner

A+ A A-

IZ Bošnjaka Sjeverne Amerike u saradnji sa UMR organizovale iftare u Bosni i Hercegovini

  • 0101

U zadnjoj trećini proteklog mjeseca ramazana Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike u saradnji sa United Muslim Relief kao glavnim donatorom organizirala je iftare u Bosni i Hercegovini, tačnije u povratničkim džematima RS-a i Hercegovine.

IZBSA je finansirala mrežu mladih Muftiluka tuzlanskog, goraždanskog i mostarskog, te njihove projekte organizacije omladinskih iftara u povratničkim džematima. U tu svrhu je uplaćeno 900 iftara u iznonosu od $6,500 ili 11,300 KM a iftari su organizirani u džematima Fočanska Jabuka - MIZ Foča, Srebrenica, Bijeljina i Duvno.

Koordinatori mreže mladih pomenutih muftiluka te predstavnici medžlisa na čijem prostoru su se održavali iftari, izrazili su svoje zadovoljstvo i zahvanost IZBSA na inicijativi ovog projekta te uredno podnijeli izvještaj o sprovedenim aktivnostima.

Islamsku zajednicu Bošnjaka Sjeverne Amerike raduje da je imala mogućnost da i na ovaj način podrži Bošnjake povratnike u domovini te koristi priliku da se zahvali UMR na finansiranju ovog projekta te se nadamo da ćemo i ubuduće učestvovai u projektima od zajedničkog interesa.