Promo banner

A+ A A-

Novih 11 učača Kur'ana u džematu Hadžići

Džemat Hadžići se već treću godinu intenzivno aktivirao na polju opismenjavanja svojih džematlija kada je u pitanju Kur'ansko pismo. Ovaj hajirli projekat sve više plijeni pažnju naših džematlija, što nam je naravno dodatni podstrek da, ne samo da nastavimo, nego i da radimo na poboljšanju uslova rada, kako bi onima koji se odluče za ovaj, izuzetno važan iskorak u svome životu, pružili što kvalitetniju nastavu. Sada smo bogatiji za još jedanaest učača časnog Kur'ana, koji su se u protekla dva mjeseca svesrdno posvetili ovom plemenitom cilju. 

27-01-2015-07-had-kur-suf-1

Ovo je do sada treća generacija koja je uspješno završila kurs Kur'anskog pisma te sada ukupno imamo 35 novih učača Kur'ana. Svi  koji uspješno završe kurs sufare, prelaze u napredniju grupu gdje ispravno nauče nekoliko kratkih sura, počevši od sure En-Nas, kako bi što kvalitetnije obavili svoj namaz, a poslije toga i u treću grupu u kojoj se, na jedan poseban način pristupa kada je u pitanju čitanje Kur'anskog teksta, uz dodavanje tedžvidskih pravila shodno procjeni napretka.

Poslije je neizostavno i šerbe ili kahva uz rahat lokum, gdje uputimo nekoliko savjeta jedni drugima, ili razgovaramo o novim mogućim projektima. Molim Allaha dž.š. da primi naša  zalaganja i da uvijek budemo od onih koji će biti od koristi drugima.

Aldin Adilović