Logo

Reisu-l-ulema sa rukovodstvom Sabora o trenutnom stanju u IZ

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

23 03 2020 01 reis rukovodstvo sabora

Danas je u Kancelariji reisu-l-uleme održan radni sastanak reisu-l-uleme i zamjenika reisu-l-uleme sa rukovodstvom Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Sastanku su pored reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića prisustvovali zamjenik reis-l-uleme Enes ef. Ljevaković, predsjednik Sabora IZ u BiH Safet Softić i potpredsjednik Sabora Edhem Bičakčić. 

Prisutni su analizirali trenutnu situaciju u Islamskoj zajednici nakon uvođenja vanrednog stanja u državi, kao i mjere koje su organi i institucije IZ u BIH poduzele u skladu sa ustavnim odredbama kako bi odgovorili na novonastalu situaciju. Konstatovano je da su organi Zajednice blagovremeno reagovali na svim nivoima kako u domovini tako i u domovinskim zemljama i bošnjačkoj dijaspori. Zaključeno je da će se nastaviti sa praćenjem situacije i donošenjem novih uredbi ukoliko to bude potrebno, a sve s ciljem zaštite života i održavanja vjerskog i obrazovnog života unutar Islamske zajednice.

23 03 2020 01 reis rukovodstvo sabora 1

Reisu-l-ulema i rukovodstvo Sabora su izrazili zahvalnost svim članovima i pripadnicima na razumijevanju i pridržavanju instrukcija IZ u BiH. Posebno je naglašen kao priznanja vrijedan trud imama koji u ovim teškim okolnostima održavaju instituciju ezana, namaza i džume i koji su svojim džematlijama konstantno na usluzi.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.