Promo banner

A+ A A-

Bashar Al-Jamal, direktor Human Appeal International za Australiju i predsjednik Australijske islamske misije u posjeti IZ u BiH

  • 0101

U utorak, 24. septembra 2019. god. Islamsku zajednicu u BiH posjetio je Bashar Al-Jamal, direktor „Human Appeal Internationala za Australiju“ i predsjednik (Australian Islamic Mission) Australijske islamske misije - vodeće islamske organizacije za Da’wu u Australiji, u čijoj je pratnji bio i muftija islamske zajednice BiH za Australiju Jasmin ef. Bekrić. Goste iz Australije primio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Tokom srdačnog razgovora sa reisu-l-ulemom i njegovim suradnicima, gost iz Australije pohvalio je plodotvornu dugogodišnju suradnju sa Islamskom zajednicom Bošnjaka u Australiji i njenim džematima, istaknuvši posebno vrijedni rad i napore ureda muftije, izrazivši pritom spremnost Human Appeala i Islamske misije Australije za jačanjem i unapređenjem suradnje sa islamskom zajednicom, posebno na planu edukacije mladih i pomaganja jetimskoj populaciji. Al-Jamal, čija je Islamska misija izgradila jedan od najnovijih islamskih centara u Sydneyu takođe je uputio poziv reisu-l-ulemi da bude specijalni gost na predstojećem službenom otvaranju ovog značajnog islamskog objekta.

Regionalni ured Human Appeala za Australiji i Oceaniju, nedavno je obilježio 25 godina djelovanja u Australiji kao samostalna humanitarna organizacija iz Australije. Ovo je do sada treća posjeta uglednog gosta Bosni i Hercegovini u kojoj takođe djeluje regionalni ured Human Appeala koji je kako za vrijeme agresije na BiH tako i nakon nje kontinuirano pomaže humanitarne projekte u BiH.