A+ A A-

Zamjenik reisu-l-uleme primio dr. Halida Mezkura

Sarajevo, 21. juni 2011. (MINA) - Danas je zamjenik reisu-l-uleme h. hafiz Ismet ef. Spahić primio dr.  Halida Mezkura Abdullaha el-Mezkura, člana Komiteta za fetve "Bejtu-l-zekata" u Kuvajtu.

zamjenik-reisa-dr-halid-merzuk-juni-2011

Razgovarano je o iskustvima u praktičnom ostvarivanju ove islamske obaveze. Zamjenik reisu-l-uleme je gosta iz Kuvajta upoznao o aktivnostima u Islamskoj zajednici u BiH i izrazio zahvalnost za dobru saradnju  srodnih institucija u Kauvajtu s Islamskom zajednicom u BiH.

Dr. Halid Mezkur Abdullah el-Mezkur će danas gostovati na tribini GO Udruženja ilmijje  „Ummet danas", a govorit će o „Srednjem putu u razumijevanju i primjeni šerijata".

Dr. Halid Mezkur Abdullah El-Mezkur je inače profesor komparativnog fikha, filozofije šerijata i islamskih znanosti na Univerzitetu u Kuvajtu, predsjednik Visokog vijeća Kuvajta za primjenu šerijata, član Komiteta za fetve „Bejtu-Zekata" u Kuvajtu, član Skupštine Islamske organizacije za medicinske znanosti i predsjednik projekta Vakufa samilosti i humanitarnog rada.