Logo

Reisu-l-ulema primio novo rukovodstvo Ilmijje

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

Sarajevo, 12. maj 2011. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predsjednika  Udruženja i GO ilmije, Mensura ef. Pašalića, potpredsjednike Zijada ef. Ljevakovića i Seada Durakovića, predsjednika Skupštine Vehida ef. Arnauta, generalnog sekretara Rifata Fetića i članove Glavnog odbora. Susretu je prisustvovao i dosadašnji predsjednik Muharem ef. Hasanbegović, kome je ovom prilikom odato priznanje za uspješno vođenje Ilmijje u proteklom periodu.

reis-clanovi-uo-ilmijje-maj-2011-1

Predsjednik Udruženja Mensur ef. Pašalić je izvijestio reisu-l-ulemu da su danas održali konstituirajuću sjednicu GO, predstavio novoizabrano rukovodstvo i pojedinačno članove Glavnog odbora. On je istakao da će novo rukovodstvo Ilmije nastaviti kontinuitet u dosadašnjem radu i angažovati se na očuvanje jedinstva, autonomnosti, časti i ugleda Ilmijje.

reis-clanovi-uo-ilmijje-maj-2011

Reisu-l-ulema je čestitao novom rukovodstvu na povjerenju koje im je ukazano i zaželio im uspjeh u budućem radu. Podsjetio je na dugu tradiciju Ilmijje koja je kroz teška vremena hrabro nosila i branila barjak Islama. Naglasio je da bitka za očuvanje postignutog ni danas ne prestaje, jer ulazimo u dinamičan razvoj Islamske zajednice u narednom periodu.

Na sastanku je bilo riječi i o jubileju - 100. godišnjici Ilmijje koja će se obilježiti naredne godine i načinu na koji će se to obilježiti, uz ostalo i publikovanjem posebne knjige o stotinu najznačajnijih alima toga perioda.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.