Logo

Svečano otvorena Vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2019.“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0101

Zenica, 29. 7. 2019. - Danas je u Atriju Sultan-Ahmedove medrese u Zenici održana press konferencija povodom vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2019.“, na kojoj je predstavljen program manifestacije, koji će biti realiziran od ponedjeljka, 29. jula do nedjelje, 4. augusta 2019. godine.

Na press konferenciji novinarima su se obratili: predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Lastavica 2019.“ muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, predsjednik pododbora za sport gosp. Muhamed Begagić, predsjednica pododbora za kulturu g-đa Amna Sofić, predsjednik pododbora za tehnička pitanja gosp. Haso Karalić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin Kavazović.

U okviru predstavljanja programa manifestacije „Lastavica 2019.“ najavljeno je, između ostaloga, da će u utorak 30. jula u džematu Seocim MIZ Zenica, biti organiziran omladinski mevlud, da će u četvrtak 1. augusta u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta „Stara čaršija“ u Zenici biti organizirana promocija knjige Zbornik radova s naučnog skupa „Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“, da je u petak 2. augusta planiran program „Večer Kur'ana“ u Vrandučkoj Tvrđavi, te da će centralni program manifestacije biti održan na platou Lastavica, u nedjelju 4. augusta, uz lastavičke poruke muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića i muftije sarajevskog prof. dr. Enes ef. Ljevakovića.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.