Logo

Počele prijave za Ljetnu školu islama „Draga moja BiH – 2019“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

djeca ucionica

Uprava za obrazovanje i nauku i ove godine organizuje Ljetnu škola islama „Draga moja BiH – 2019“ koja će trajati od 30.  jula do 09. augusta. Ovo je treća godina otkako se realizuje ovaj edukativni projekat.

Kako ističu organizatori, cilj projekta je da se mladima iz dijaspore, kao i njihovim vršnjacima iz BiH, ponudi upoznavanje sa ljepotama i najznačajnijim znamenitostima Bosne i Hercegovine i islamskim vrijednostima. Ovaj projekat je zasnovan na bazi kontekstualnog učenja, tj. mladima bi u određenom kontekstu i na određenoj lokaciji učila o temama (npr. o džamiji bi učili u Begovoj džamiji, o Starom mostu u Mostaru bi učili na Starom mostu, o šehidima u Srebrenici i na Kovačima, o stećcima kod stećaka u Stocu i sl.). Na taj način bi se obezbijedio lijep ugođaj i kvalitetna znanja. Svo vrijeme putovanja i boravka u BiH učesnici Ljetne škole će biti u društvu sa svojim vršnjacima iz BiH, vjeroučiteljima, profesorima medresa, te istaknutim učenjacima iz BiH od kojih će kroz razgovor i druženje učiti o svojoj vjeri. Tokom desetodnevnog boravka u BiH učesnici Ljetne škole će obići znatan broj mjesta i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Učešće u Ljetnoj školi islama zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu uzrasta od 13. do 19. godina.

Prijava učesnika se vrši putem e-maila: ljetna-skola-islama@outlook.com, sa naznakom: Prijava za ljetnu školu islama - Draga moja BiH“, na prijavnim obrascima koji se nalaze u prilogu.

Rok za prijave je od 24. juna do 20. jula 2019. godine.

Više detalja o programu kao i informacijama o načinu prijave možete pronaći ovdje.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.