Logo

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja ilmijje

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0000

Sjednica Skupštine Udruženja ilmijje IZ u BiH je održana danas, 24. aprila 2019. godine  ili 19. ša'bana 1440. h., s početkom u 11:00 sati u Studentskom centru Islamske zajednice u Sarajevu.

Sjednica Skupštine Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini bila je prva redovna sjednica u novom sazivu. Na sjednici je, pored razmatranja redovnih tačaka dnevnog reda, izabrano rukovodstvo: predsjednik Udruženja, članovi Glavnog odbora, predsjednik i potpredsjednik Skupštine, članovi Suda o članstvu i članovi Nadzornog odbora Udruženja. Ovime su izbori u Udruženju, koji su počeli u oktobru 2018. godine, završeni.

Za novog predsjednika Glavnog odbora Udruženja ilmijje imami su izabrali glavnog vojnog imama u Oružanim snagama BiH i predsjednika Odbora za sport Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžića. Za predsjednika Skupštine izabran je imam u Kotor-Varoši Nijaz-ef. Duzan, a za potpredsjednike Edin Memić i Rahman Skejić. Za članove Glavnog odbora izabrani su: Safet Karahmetović, Damir Peštalić, Salih Grabus, Ahmedin Bećirspahić, Erif Erdić, Enver Husnić, Suljo Djedović, Zejnil Latifović, Elvir Tolja, Mirza Alkić i Vehbija Makić.

Prisutnima su se obratili novoizabrani predsjednik i bivši predsjednik Mensur-ef. Pašalić, ističući važnost kontinuiteta u radu Ilmijje u naredne četiri godine.

Ovom prilikom Nesib-ef. Hadžić je kazao: “Hvala vam što ste prepoznali moj i rad grupe ljude s kojima sam radio. Mogu obećati da ćemo se zalagati i truditi kako bi imamima bilo bolje u ovom društvu i kako bismo ispunili misiju koja je zacrtana statutom Udruženja. Želim zahvaliti i Mensur-ef. Pašaliću koji je zacrtao jednu lijepu trasu kojom je išlo ovo Udruženje i mislimo nastaviti u tom pravcu i da poboljšamo sve ono što se može poboljšati.“

O Nesib ef. Hadžiću

Nesib ef. Hadžić je rođen 1972. godine u Željeznom Polju u zaseoku Balačići. Nakon osnovne škole, koju je završio u Željeznom Polju, 1987. godine je upisao, a 1991. godine završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Po završetku Medrese uspješno školovanje nastavio je na ITF, današnji FIN u Sarajevu. U tom periodu uključen je u organiziranje pokreta otpora. Po otpočinjanju agresije na RBiH, odmah se, u rodnom mjestu, uključuje u redove Armije RBiH i na taj način napušta studije na FIN-u u Sarajevu. U toku rata nekoliko puta je pohvaljivan i nagrađivan za zasluge i doprinos u odbrani BiH. Po završetku rata potpisuje ugovor o prijemu u profesionalnu vojnu službu, gdje i danas radi kao vojni imam u OS BiH. IPF u Zenici završava sa prvom generacijom njenih svršenika. Po stjecanju uvjeta 1999. godine upisuje Filozofski fakultet u Sarajevu, koji, uz prekid od dvije godine studiranja, završava 2006. godine. Nesib Hadžić radi u Sarajevu. U toku rata je stupio u bračnu zajednicu u kojoj ima dva sina i kćerku, s kojima trenutno živi u Sarajevu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.