Logo

Završen Javni poziv za najsadržajniju hutbu

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

hutba tekst

Rijaset Islamske zajednice u BiH, putem nadležne Uprave za vjerske poslove Bosni i Hercegovini, proveo je konkursnu proceduru Javnog poziva za najsadržajniju hutbu o temi „Kocka je haram i šejtanovo djelo“. Komisija je izvršila stručnu obradu i valorizaciju pristiglih hutbi i po jasno definiranim kriterijima detaljno pročitala i analizirala sve hutbe koje su naznačenom vremenskom roku pristigle na adresu organizatora Javnog konkursa.

Svi pristigli radovi zadovoljavali su opće uvjete Javnog poziva, a uvidom u sadržaj napisanih hutbi stručna komisija je evidentirala zavidan nivo originalnosti i kreativnosti u pristupu i razradi navedene teme. Autori hutbi, hatibi koji su učestvovali u javnom pozivu, demonstrirali su izuzetne kompetencije i vještine u pisanju i argumentiranju naznačene teme. Argumentacija i stil kojim hatibi u dostavljenim hutbama obrazložili porok kocke i posljedice koje kocka ostavlja u društvu, mogu biti korisne smjernice ostalim hatibima u njihovom časnom i odgovornom pozivu. Od svih pristiglih radova na javnom pozivu najviše ocjene za hutbu o temi „Kocka je haram i šejtanovo djelo“ dobili su sljedeći hatibi:

  1. Haris Hadžić, vojni muftiluk;
  2. Reuf Ibreljić, MIZ Zenica; i
  3. Adis Zelkanović, MIZ Travnik.

Svim učesnicima u Javnom konkursu Uprava za vjerske poslove upućuje iskrenu zahvalnost na nemjerljivo korisnom doprinosu u afirmaciji lijepe riječi, dobrog djela i korisnog savjeta.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.