Promo banner

A+ A A-

Održano predramazansko takmičenje u hifzu

24 03 2019 01 takmicenje hifz

U centru Kralj Fahdu Sarajevu 23. marta 2019. godine održano je takmičenje u učenju napamet Amme džuza i tri džuza, a takmičari su bili učenici mekteba s područja muftijstava u BiH.

Pobjednici u kategoriji Amme džuza su: 1. mjesto - Ahmed Čavak iz Bihaća,  a 2. mjesto su podijelili Abdulkerim Gičević i Hamza Kasumović.

U kategoriji tri džuza pobjednik je bio Muhamed Gičević, predstavnik Zeničkog muftijstva, drugo mjesto osvojio je Abdulah Kurgaš iz Škole Kur'ana u Fahdovoj džamiji, a treće mjesto osvojio je Ahmed Grizić, predstavnik Travničkog muftijstva.

Predsjednik ocjenjivačke komisije bio kurra-hafiz Dževad Šošić a u komisiji su još bili hafizi Mensur Malkić i šejh Humejd.

Prema riječima Zijada Suljića iz Uprave za vjerske poslove konkurencija je bila velika i razlika između prvih mjesta je bila manja od pola boda, a učešće je uzelo 16 takmičara u kategoriji Amme džuza i 8 u hifzu tri džuza.

Takmičenje je završeno svečanim programom kojem je prisustvovao ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah  i direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović.

U nastavku pogledajte ostvarene rezultate ovogodišnjih takmičara.

24 03 2019 01 takmicenje rezultati 1

24 03 2019 01 takmicenje rezultati 2