Promo banner

A+ A A-

Dodjela stipendija Fonda „Bošnjaci“ za 2018/19. godinu u nedjelju, 16. decembra

14 12 2018 03 stipendije fond bosnjaci

Dodjela stipendija u školskoj/akademskoj 2018/19. godini za posebno nadarene učenike i studente iz Fonda „Bošnjaci“ bit će upriličena u nedjelju, 16. decembra 2018. godine, sa početkom u 11:00 sati u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

U ovoj godini Fond je raspisao Konkurs za dodjelu 135 stipendija, od čega 70 za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' i 65 za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta. Na objavljene konkurse prijavilo se 233 kandidata sa gotovo svih javnih Univerziteta u BiH, izjavio je direktor Kerla za radio BIR.

- Od naših stipendista očekujemo da i dalje marljivo rade na svom usavršavanju i sticanju najvećih akademskih zvanja. Očekujemo da će nakon okončanja školovanja ostati u našoj domovini. Njihova obaveza je da nakon okončanja školovanja i zasnivanja radnog odnosa rade na afirmaciji i unapređenju ovog Fonda, finansijski ga pomažu u skladu sa svojim mogućnostima kako bi na taj način osigurali nastavak ove plemenite misije, pomažući u obrazovanju generacije koje dolaze, kazao je između ostalog direktor Šahin Kerla prilikom jutrošnjeg gostovanja u programu Radija BIR.