Promo banner

A+ A A-

Konačni rezultati konkursa za dodjelu stipendija Fonda „Bošnjaci“

stipendija

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' na internet stranici Fonda i web portalu IZ-e u BiH objavljeni su Konkursi za dodjelu stipendija za šk./ak. 2018/19. godinu. Nakon objave preliminarnih rezultata i provedenog žalbenog postupka Upravni odbor je utvrdio konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za šk./ak. 2018/19. godinu.

Rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' možete pogledati ovdje.

Rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje "Bejtuzzekat" iz Kuvajta možete pogledati ovdje.

Obaveze dobitnika stipendije možete pogledati ovdje.

Molimo dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda ''Bošnjaci'', o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi smo stipendije mogli dodijeliti narednim kandidatima sa rang-liste.

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju održat će se u nedjelju, 16.12.2018. godine s početkom u 11:00 sati u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, Ul. Gazi Husrev-begova br. 46.