Promo banner

A+ A A-

Preliminarni rezultati konkursa za dodjelu stipendija Fonda „Bošnjaci“

knjige 2

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' na internet stranici Fonda i web portalu Islamske zajednice u BiH objavljeni su Konkursi za dodjelu stipendija za šk./ak. 2018/19. godinu. Nakon obrade dokumentacije i bodovanja kandidata Komisija je utvrdila preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za šk./ak. 2018/19. godinu.

Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci'' možete pogledati ovdje.

Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje "Bejtuzzekat" iz Kuvajta možete pogledati ovdje.

Obaveze dobitnika stipendije možete pogledati ovdje.

Napominjemo da su pravo na bodove po osnovu dosadašnjeg korištenja stipendije, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli stipendija, objavljenim Konkursima i sistemom bodovanja, ostvarili samo oni kandidati koji su ispunili obaveze iz člana 5. Ugovora o stipendiranju.

Molimo dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda "Bošnjaci", o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi smo stipendije mogli dodijeliti narednim kandidatima sa rang-liste.

Nakon konačne Odluke Upravnog odbora o dodjeli stipendija, datum i mjesto potpisivanja Ugovora će biti objavljeni na našoj web stranici. Molimo da redovno pratite našu web stranicu.