A+ A A-

Hadž 2018: Redovni raspored letova za povratak naših hadžija bez promjena

Redovni raspored letova za povratak bosanskohercegovačkih hadžija u domovinu ostaje nepromijenjen. Rukovodstvo Ureda za hadž i umru nastoji obezbijediti još jedan vanredni let iako su, kako navodi rukovodilac Ureda Nezim Halilović Muderris, šanse za to vrlo male.

“Pokušaji da sa najodgovornijim ljudima u Civilnoj avijaciji (Saudijske Arabije) riješimo pitanje još jednog slota (op. a. termina polijetanja) su još uvijek bezuspješni. Njihov odgovor je da su već riješili pitanje jednog aviona u vrijeme kada to nisu dozvoljavali drugim hadžijama.” - kaže Halilović.

Hadžije u Meki su dobrog zdravstvenog stanja a ljekarski tim je obezbijedio dovoljne količine terapija za one kojima je to neophodno. Hadžije koriste priliku da većinu namaza obavljaju u Mesdžidul-haramu jer jedan namaz u blizini Kabe vrijedi kao 100.000 namaza na bilo kojem drugom mjestu na svijetu.

Najnovije informacije o stanju i aktivnostima naših hadžija možete pronaći na  www.hadziumra.ba i Facebook stranici „Hadž i umra BiH“.