Promo banner

A+ A A-

Završni obredi hadža i pripreme naših hadžija za povratak

23 08 2018 01 hadzije mekka

Prema sadašnjoj potvrdi Državne agencije za civilnu avijaciju Kraljevine Saudijske Arabije letovi bosansko-hercegovačkih hadžija za Sarajevo zakazani su za šesti, sedmi i osmi septembar.

Ured za hadž i umru IZ u narednom periodu će ipak nastojati organizovati ranije termine letova, rekao je rukovodilac Ureda Nezim Halilović Muderris.

Ured će u narednom periodu nastojati obezbijediti i jedan charter let kako bi hadžije iz dijaspore, kojima su letovi iz Sarajeva uvezani s aerodromima u zemljama gdje žive, na vrijeme stigli na svoje zakazane letove te kako bi se određene hadžije ranije vratile u BiH zbog obaveznog povratka na posao.

Hadžije privode kraju svoje obaveze prema obredima hadža. Danas će izvršiti posljednje bacanje kamenčića.

Danas u popodnevnim satima hadžije iz Bosne i Hercegovine će obaviti i treće bacanje kamenčića na Mini čime će, nakon boravka na Arefatu i skidanja ihrama, upotpuniti i ovaj dio hadžskog obreda. Od hadžskih obreda preostaje još Tavafu-l-veda.

Najnovije informacije o stanju i aktivnostima naših hadžija možete pronaći na  www.hadziumra.ba i Facebook stranici „Hadž i umra BiH“.