Logo

Predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

09 04 2018 02 reis mladi najva

Na temelju plana rada za 2018. godinu, Uprava za vjerske poslove Rijaseta - Odjel za mektebsku nastavu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, od 20 - 22. aprila 2018. god., organizuje Drugi dvodnevni predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima koji će se ako Bog da održati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Na susretu se očekuje prisustvo mladih sa područja svih mešihata i muftiluka, a također očekuje se prisustvo i koordinatora ''Mreže mladih'' Islamske zajednice, na nivou muftijstva i mešihata.

Za ovaj susret pripremljen je dvodnevni program koji će se realizovati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, a u kojem će kao uvodničari uzeti učešće nosioci najviših vjerskih dužnosti glavni imami, muftije i poznate ličnosti iz društvenog života. Drugi dan susreta mladima će se posebnom besjedom i porukom obratiti vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazović.

Upravu za vjerske poslove čini sretnom organizovanje ovakvog susreta, jer je rad s mladima misija i emanet kojeg želimo ponijeti odgovorno.

Program ovog dvodnevnog susreta možete pronaći ovdje.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.