Promo banner

A+ A A-

Dodijeljeno 14 stipendija za najuspješnije studente Fakulteta islamskih nauka

  • 0000

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju jučer je dodijeljeno 14 stipendija za najuspješnije studente Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Stipendije su uručili direktor Uprave za nauku i obrazovanje Ibrahim Begović i dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović.

„Dodjelom ovih stipendija željeli smo pojačati kvalitet kadrova koji su budućnost Islamske zajednice jer se stipendije dodjeljuju samo studentima Teološkog i Imamskog smjera. Ovi studenti su pokazali da cijene Fakultet islamskih nauka i obrazovanje i vrijednosti koje on nudi i nadamo se da će u budućnosti, bez obzira u kakvom poslovnom okruženju djelovali, biti dobri misionari i reprezenti Zajednice“, kazao je direktor Begović izrazivši nadu da će se ovakve stipendije dodjeljivati i u narednim godinama.

Naime, Fakultet islamskih nauka je kandidovao listu studenta za dodjelu posebnih stipendija koju je Uprava za nauku i obrazovanje, nakon što je komisija razmotrila predloženu listu, proslijedila na usvajanje Rijaset. Rijaset je ovaj prijedlog razmatrao na sjednici održanoj 17. novembra 2017. godine i donio odluku o dodjeli pomenutih stipendija.

„Ovo je značajno da se još u toku studija prepoznaju oni koji imaju potencijale i da im se to na adekvatan način prizna. Cilj ovih stipendija je samo poticaj da naši studenti budu još bolji i kreativniji u svakom pogledu, prije svega na planu obrazovanja, ali i na drugim poljima“, istakao je dekan Hasanović.

Svoje zadovoljstvo dodijeljenim stipendijama nisu krili ni studenti:

„Za nas je ovo velika čast i zadovoljstvo da je sav trud koji smo uložili kako kroz obrazovanje u medresi tako i na fakultetu na ovaj način priznat. Nadam se da će naši studenti nastaviti sa nizanjem svojih uspjeha i to ne samo na obrazovnom planu već i kada je riječ o drugim vannastavnim aktivnostima“, kazala je Amina Mujela.

Na kraju ćemo spomenuti i dobitnike ovih stipendija, za koje su sredstva u cijelom iznosu obezbijeđena iz Bejtu-l-mala Islamske zajednice: Erna Kukuljac, Davud Efendić, Amina Mujela, Rabija Hodžić, Lamija Aždahić, Ajdin Halilić, Nedžma Bahtanović, Faris Perenda, Mujesira Neimarlija, Amela Rizvanović, Bajram Didarević, Edin Matović, Ensar Latifović te Amina Bjelak.