A+ A A-

Fond Bošnjaci: Svečano potpisivanje ugovora za 196 stipendista 24. decembra

fond bosnjaci logo

„Sa posebnim zadovoljstvom vas obavještavamo da je Fond ''Bošnjaci'' do sada stipendirao preko 2.300 posebno nadarenih učenika i studenata u Bosni i Hercegovini među kojima je preko 100 studenata sa prosječnom ocjenom 10,00 na najprestižnijim javnim visoko-školskim ustanovama u BiH, zatim više od 200 studenata dobitnika priznanja ''Zlatna značka'', ''Zlatna plaketa'', ''Povelja rektora'', ''Povelja dekana'', preko 150 brucoša učenika generacije i 16 hafiza Časnog Kur'ana“, saopćeno je danas iz Fonda Bošnjaci.

U ovoj godini Fond ''Bošnjaci'' dodjeljuje 196 stipendija posebno nadarenim učenicima i studentima. Među ovogodišnjim dobitnicima stipendija je i 14 studenta sa prosječnom ocjenom 10,00 na najprestižnijim Univerzitetima u BiH kao i 10 brucoša učenika generacije. O kakvim se stipendistima radi najbolje govori prosječna ocjena koja je u protekloj godini kod studenata iznosila 9,30 a kod učenika 4,95.

„S tim u vezi pozivamo vas na promociju dokumentarnog filma o Fondu ''Bošnjaci'' snimljenog u povodu 20. godišnjice osnivanja i svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017/18. godini koje će se održati u nedjelju, 24.12.2017. godine, u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati“, navodi se dalje u današnjem saopćenju te dodaje:

„Molimo Vas da blagovremeno planirate i uputite vašu cijenjenu ekipu radi praćenja, ove za nas i naše stipendiste veoma važne svečanosti, a prije svega radi promovisanja i afirmacije mladih kroz obrazovanje i nauku. U nadi da ćete se odazvati našem pozivu i dati vaš doprinos u afirmaciji obrazovanja mladih u našoj zemlji srdačno vas selamimo“, poručeno je iz Fonda Bošnjaci.