Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/05-12-2017-01-reis-evropski-parlament is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Reisu-l-ulema u Evropskom parlamentu

{gallery}galerija/05-12-2017-01-reis-evropski-parlament{/gallery}

Danas je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović na poziv grupe zastupnika iz grupacije Evropskih narodnjačkih stranaka (EPP) predvođenih izvjestiteljem za BiH Cristianom Dan Predom učestvovao u radu konferencije "Evropska BiH, kulturna raznolikost i pomirenje".

Uz Reisu-l-ulemu konferenciji je prisustvovao i kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, visoki predstavnik OHR Valentin Incko, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i više zvaničnika iz BiH i EU.

Večeras je Reisu-l-ulema prisustvovao i otvaranju izložbe u Parlamentu EU o kulturnom naslijeđu BiH.

U jutarnjim satima u prostorijama Predstavništva IZ Reisu-l-ulema se sastao sa predstavnicima vjerskih zajednica koje djeluju u Briselu.

U pratnji Reisu-l-uleme su direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ-e Razim Čolic, savjetnik Reisu-l-uleme za medije Muhamed Jusić i voditelj Predstavništva IZ u Briselu Senaid ef Kobilica.

Na sastanku sa predstavnicima Jevrejske zajednice, Savjeta evropskih crkava i organizacije Religija za mir reisu-l-ulema Kavazović je rekao kako nakon presuda suda u Hagu trebamo novu strategiju za Balkan koja će u fokus staviti žrtve i koja će garantovati da se sačuva sjećanje na ono što se dešavalo ali da se društva i države usmjere ka budućnosti.

(www.bir.ba)