A+ A A-

Održana 141. sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

U utorak 12. septembra 2017. godine u Uredu muftije zeničkog održana je 141. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

14 09 2017 02 sjednica savjeta muftijstvo zenicko

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2017/2018. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave, koja je u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi i uputstvu Rijaseta IZ u BiH počela u subotu 9. septembra.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sa bajramskim aktivnostima i rezultatima akcije prikupljanja kurbanskih kožica.

Također, Savjet je usvojio zaključke kojim su definirane aktivnosti u okviru obilježavanja nove hidžretske godine.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, a posebna pažnja posvećena je problemu iseljavanja stanovništva, pitanjima organiziranja stručnih seminara za imame, te proglašenja najbolje hutbe i najuređenijeg harema džamije na području Muftiluka zeničkog.

FaceBook