Promo banner

A+ A A-

Zavidovići: Završeno IV takmičenje iz Sire-životopisa Muhammeda a.s., najbolje očekuju vrijedne nagrade

U ponedjeljak, 19.06.2017. godine, u Srednjoj tehničkoj školi u Zavidovićima održano je IV takmičenje iz Sire – životopisa Muhammeda, a.s. za učenike srednjih škola iz Žepča, Zavidovića i Maglaja.

Takmičenje se realiziralo na osnovu djela: „Stopama Božijeg poslanika: pouke iz života Muhammeda, a.s.“, čiji je autor Tarik Ramadan.

Na samom početku uvodno ašere proučio je mr. Hikmet Hekić, profesor Islamske vjeronauke u Gimnaziji „Rizah Odžečkić“ u Zavidovićima, a kratke upute učenicima dao je mr. Elvir ef. Mehić, sekretar MIZ Zavidovići.

Dobrodošlicu i uspjeh na takmičenju iskazao je direktor Srednje tehničke škole, a nakon kratkog obraćanja supervizora, prof. h. Izet ef. Čamdžića – glavnog imama MIZ Zavidovići, takmičenje je proglasio otvorenim.

Od 99 učenika koji su potvrdili svoj dolazak na takmičenje, njih 55 je pristupilo testiranju.

Nakon testiranja učenika, shodno Uputstvu za realizaciju takmičenja Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH, popunjeni testovi su poslati Centralnoj komisiji za ispravljanje testova u gore navedenoj Upravi.

Preliminarni rezultati takmičenja i spisak sa imenima pobjednika objavit će se na web-portalu Islamske zajednice do 27.06.2017. godine, kao i u IIN „Preporod“ u prvom narednom broju.

Za najuspješnije takmičare predviđene su sljedeće nagrade:

1. Pet stipendija po 1000 KM za 5 najuspješnijih prvorangiranih kandidata  i

2. Ekskurzija u Istanbul za 40 najuspješnijih učenika i jedan broj profesora, koja će se realizovati u periodu od 14.08. do 21.08.2017. godine.

Na poslijetku, zahvaljujemo se menadžmentu Srednje tehničke škole Zavidovići na saradnji, a učenicima želimo hairli rezultate i dobar uspjeh.

H.H.

  • 0101