Promo banner

A+ A A-

Muftijstvo zeničko organiziralo iftar na otvorenom za 800 studenata i mladih

U okviru ramazanskih aktivnosti Muftijstva zeničkog, u petak 16. juna 2017. godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici je organiziran iftar za 800 studenata i mladih sa područja Muftiluka zeničkog.

Nakon uvodne riječi koordinatora za rad sa omladinom Muftijstva zeničkog Sumedin ef. Kobilice, prisutnim studentima i mladim besjedom se obratio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Muftija zenički, između ostaloga, poručio je: ''Našoj Bosni i našem narodu trebaju hrabri i odlučni, obrazovani i odgovorni, ponosni i časni, puni samopouzdanja i samopoštovanja. Napredak i prosperitet neće doći sami od sebe, neće doći od mirnih, nezainteresiranih, niti od podobnih. Zato, draga omladino, svoju budućnost gradite sami i po svojoj mjeri. Budite ponosni, radite na sebi, vrijedno učite i takmičite se u znanju i dobru. Nemojte bježati od problema i druge optuživati za svoj neuspjeh. Nije umijeće tražiti sreću po evropskim i svjetskim metropolama, umijeće je izboriti se za svoju sreću ovdje u svojoj domovini, u kojoj se osjećamo slobodnije, u kojoj se lakše diše i u kojoj smo svoji na svome. U znanju i mudrosti gradite pravedno društvo. Budite dobri i ponosni muslimani. Na tom putu uvijek se čvrsto držite Allahovog, dž.š., užeta i ne zaboravite svoju vjeru, svoju domovinu i svoj bosanski jezik. ''

Iftaru su prisustvovali i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica, sekretar Muftijstva zeničkog Edin Kavazović i koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva zeničkog Mulaima Omić.

  • 11