A+ A A-

4.000 kolača za korisnike Narodne kuhinje u Tuzli

U okviru manifestacije „Žena- stub porodice i društva“ Asocijacija žena Medžlisa Tuzla realizovala nesvakidašnju aktivnost pod nazivom „Desert za sve“.

26 05 2017 07 kolaci kuhinja tuzla

U ponedjeljak, 22. maja džematlijke tuzlanskih džemata, polaznice Škola i programa Asocijacije, predstavnice Katoličke crkve i građanke Tuzle su pripremile nešto više od 4000 kolača za korisnike Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli.

U duhu zajedništva i brige o osjetljivim kategorijama stanovništva u našem gradu ovom prilikom obradovani su svi korisnici koji po svoj obrok dolaze u tuzlansku Narodnu kuhinju.

-Želja nam je bila da ih obradujemo, da im jedan obrok učinimo drugačijim. Ujedinjene u ovoj nesvakidašnjoj ideji koordinatorice u tuzlanskim džematima i džematlijke pripremile su i darovale kolače. Kolače su darovale i naše polaznice Škola Kur'ana i Škole islama, naše saradnice i članice. Aktivnost su podržale i članice Katoličke crkve u Tuzli. Ujedine smo svoje snage i na jedan neobičan i nesvakidašnji način odlučile obradovati korisnike kuhinje. – ističu iz Asocijacije.

Prema riječima Mensure Husanović, direktorice Regionalnog Merhameta u Tuzli, u okviru kojeg djeluje Narodna kuhinja, ovo je prvi put da je neko obradovao korisnike kuhinje na ovaj način. Iskreno se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli realizaciji ove aktivosti – dodala je Husanović.

Ova aktivnost je još jednom polazala da  snaga zajedničkog djelovanje kao rezultat može donijeti velike podvige i aktivnosti poput ove.