A+ A A-

Muftijstvo zeničko: Održano takmičenje u hifzu sure El-Hudžurat

U okviru predramazanskih aktivnosti, u nedjelju 21. maja 2017. godine, u Tešnju je organizirano takmičenje polaznika mektebske nastave Muftiluka zeničkog u hifzu sure El-Hudžurat.

Organizator takmičenja bilo je Muftijstvo zeničko, a domaćin Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Pravo učešća na takmičenju imali su polaznici mektebske nastave sa područja Muftiluka zeničkog uzrasta od prvog do devetog razreda. Takmičenju je pristupilo 28 takmičara iz 21 mekteba sa područja Muftiluka zeničkog.

Na početku takmičenja, prisutnima se obratio mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj, koji je, između ostaloga, zaželio dobrodošlicu prisutnim, izrazivši zadovoljstvo što je Medžlis IZ Tešanj domaćin ovog takmičenja.

Takmičenjem je rukovodila komisija u sastavu: hfz. dr. Safet ef. Husejnović, predsjednik, hfz. mr. Enes ef. Beganović, član i hfz. Ahmed ef. Bukvić, član.

Prvo mjesto osvojio je Ismet Salkanović iz Tešnja, mekteb – šareni mekteb, muallim hfz. Ahmed ef. Bukvić.

Drugo mjesto osvojila je Halida Jusić iz Zenice, mekteb Sejmen, muallim hfz. dr. Safet ef. Husejnović.

Treće mjesto osvojila je Dalila Sinanović iz Zavidovića, mekteb Sinanovići, muallim hfz. Edin ef. Čaušević.

Na kraju takmičenja, prisutnima se obratio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, čestitao učesnicima, njihovim roditeljima, muallimima i domaćinu Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Svim takmičarima dodijeljena su priznanja za učešće na takmičenju, novčane hedije i primjerak mushafa, pobjednicima diplome za osvojena mjesta i nagrade, a muallimima knjige i novčane hedije.

  • 11