Promo banner

A+ A A-

Tuzla: Pokrenuta akcija „Dobročinstvom u susret ramazanu“

Muftijstvo tuzlansko je pokrenulo akciju „Dobročinstvom u susret ramazanu - otvorimo 1000 vrata“ koja se realizuje u svim džematima na području ovog muftijstva.

28 04 2017 05 ramazan tuzla

Akciju „Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1000 vrata“ realizuje Odjel za društvenu brigu u svih 23 medžlisa, odnosno 352 džemata ovog muftijstva.

Tim povodom, u četvrtak 27. aprila je održan sastanak sa koordinatorima kojem je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Sastanku su prisustvovali koordinatori medžlisa sa područja Muftijstva tuzlanskog, Muamer-ef. Zukić, pomoćnik muftije tuzlanskog i Mumin-ef. Mumić, koordinator za društvenu brigu pri Muftijstvu tuzlanskom.

Tokom sastanka je razgovarano o djelovanju Odjela za društvenu brigu kao i mnogobrojnim izuzetno uspješnim akcijama i aktivnostima koje su do sada realizovane.

Muftija Fazlović je istakao da je naša vjera oplemenjujuća i da nudi mnogobrojne motive i spoznaje koje mi nismo iscrpili.

„Pokažimo dobročinstvo koje je Muhammed a.s. na najvišem nivou provodio uoči ramazana i u mjesecu ramazanu. Nikada niko nije pokazao toliko darežljivosti kao Muhammed a.s. tokom ramazana,“ poručio je muftija Fazlović.

Cilj ove akcije je posjetiti više od hiljadu porodica na području Mufijstva tuzlanskog, u svim medžlisima i svim džematima. Primarno će to biti posjete onima koji su slabijeg imovinskog stanja i kojima će biti uručena pomoć.

Iskazana je puna spremnost i jaka volja da se muslimani Muftijstva tuzlanskog, predvođeni svojim imamima i koordinatorima, u narednim danima okupe oko dobročinstva kroz akciju „Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1000 vrata“ i uljepšaju ramazanske dane svojim džematlijama.