A+ A A-

Zenica: Saradnja Muftijstva i Studentskog centra na polju organiziranja vjerskog života

U ponedjeljak 24. aprila 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Studentski centar u Zenici.

28 04 2017 03 studentski dom

Tom prilikom muftija zenički susreo se sa direktorom Studentskog centra gosp. Dinom Eminovićem.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, Sumedin ef. Kobilica, koordinator za rad sa omladinom pri Muftijstvu zeničkom i Edin ef. Kavazović, sekretar Muftijstva zeničkog, između ostaloga, razgovaralo se o saradnji Muftijstva zeničkog i Studentskog centra Zenica, posebno u segmentu organiziranja vjerskog života u Studentskom centru.

U tom smislu, dogovoreno je da Muftijstvo zeničko izradi program ramazanskih aktivnosti za studente koji su smješteni u Studentskom centru.

Također, gosp. Eminović upoznao je muftiju o stanju u Studentskom centru, ističući da je kapacitet Centra 228 ležaja. Centar raspolaže sa čitaonicom, multimedijalnim centrom i drugim neophodnim prostorima za realizaciju svakodnevnih aktivnosti studenata. Aktivnosti Centra odvijaju se i putem asocijacije studenata kroz organiziranje kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti.

Muftija zenički zahvalio se direktoru Eminoviću na prijemu, ističući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Muftijstva zeničkog i Studentskog centra u Zenici.