Promo banner

A+ A A-

Ambasador Saudijske Arabije kod tuzlanskog muftije

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah boravio je u petak 3. februara ove godine u Muftijstvu tuzlanskom, gdje se susreo s Vahid-ef. Fazlovićem, muftijom tuzlanskim.

03 02 2017 01 muftija tuzlanski saudijski ambasador

Susretu je prisustvovao i Razim-ef. Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović se zahvalio ambasadoru Mominah na posjeti i pomoći koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila muslimanima na ovome području.

Razgovarano je, između ostalog, i o izgradnji kulturno-sportskog centra uz Džamiju Kralj Abdulah u Tuzli, te je gostima prezentirano idejno rješenje ovog centra.

Džamiju Kralj Abdullah izgradio je saudijski kralj Abdullah bin Adbulaziz el-Saud. Po njemu je ova najveća džamija na području Muftijstva tuzlanskog i dobila ime.

Gosti su u pratnji domaćina, nakon klanjanja džuma-namaza, obišli lokalitet budućeg centara, kao i lokaciju za izgradnju džamije i pratećih objekata u Dubnici na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.