Promo banner

A+ A A-

Mešihati IZ u Hrvatskoj i Srbiji: Pomoć izbjeglicama u izbjegličkim centrima u Zagrebu i Beogradu

Volonteri Medžlisa Zagreb donirali grijalice izbjeglicama u Porinu

U subotu 7. januara 2017. godine, volonteri MIZ Zagreb uručili su 17 električnih grijalica majkama s malom djecom koje borave u kolektivnom izbjegličkom smještaju nekadašnjeg hotela Porin.

10 01 2017 01 pomo izbjeglice zagreb beograd

Ova humanitarna akcija rezultat je nekoliko objedinjenih aktivnosti koje su inicirali i realizirali članovi zagrebačkog džemata različitih dobnih skupina. Pripremanjem i prodajom vafli u OKM te uključivanjem velikog broja džematlija osobnim dobrovoljnim prilozima, skupila se značajna svota novaca u fondu iz kojeg se financiraju potrebe migranata.

„Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u ovim hvale vrijednim akcijama i nastavljamo s istima sve dok bude potrebe. Isto tako, pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže kao volonteri ili osobnim materijalnim prilozima“, poručili su organizatori ove hvale vrijedne akcije.

Mešihat IZ u Srbiji donirao pomoć izbjeglicama u Krnjači

Nakon nedavne posjete predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji mufije dr. Mevlud ef. Dudića Izbjegličkom centru u beogradskom naselju Krnjača i obećanja da će obezbijediti mahrame za žene i sedžade za namaz, donacija Mešihata u pomenutim potrebštinama realizovana je 06.01.2017. godine nakon džume namaza.

Naime, u ime Mešihata, beogradski imami Muhamed ef. Veli, Tafa ef. Beriša i Ramiz ef. Ćurkoli posjetili su Prihvatni centar u Krnjači i tom prilikom izbjeglicama uručili oko 500 mahrama i šaleva za žene, te određeni broj sedžada i ćebadi.

Migranti su izrazili svoju zahvalnost za ovu u nizu mnogih donacija Mešihata otkad je otpočela izbjeglička kriza, iskazavši potrebu za primjercima Kur'ana koji im je u ovim danima teških iskušenja prijeko potreban, tako da će Mešihat uložiti truda da i ovu njihovu želju ispuni.

  • 0101

(www.islamska-zajednica.hr/www.mesihat.org