A+ A A-

Socijalno zaštitne aktivnosti Ureda za društvenu brigu

U okviru programa socijalne zaštite Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini tokom cijele godine, a posebno tokom mjeseca Ramazana, realizovano je niz humanitarnih  akcija podjele prehrambeno-odjevnih  paketa  za povratnike širom Bosne i Hercegovine.

„Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini  rukovodeći se  socijalnim i etičkim vrijednostima donijetim Medinskom poveljom, te uvažavajući principe Socijalne politike (humanizam, solidarnost i uzajamnost)  nastavlja da podstiče mnoge muslimane da pružaju pomoć onima kojima je potrebna,“ istakla je mr. Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu.

U prošloj sedmici  putem Ureda za društvenu brigu, dodjelom odjevnih predmeta izdvojenih iz pomoći  Fonda Bejtu- l-mal, obradovani su povratnici medžlisa Islamske zajednice Jajce.

Pakete namjenjene za džemate: Šipovo-Grad, Šibenica, Lendići i Kuprešani a na području pomenutog Medžlisa preuzeo je i podjelu izvršio Ramiz ef. Kahrić, koordinator za socijalna pitanja Muftijstva travničkog.

  • 11