A+ A A-

Reisu-l-ulema na iftaru za korisnike Narodne kuhinje u Sarajevu

Sarajevo, 28. juni 2016. (MINA) – Večeras je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović prisustvovao iftaru za korisnike Narodne kuhinje u Sarajevu.

Iftar je, nakon klanjanja akšam-namaza u Begovoj džamiji, upriličen u Gazi Husrev-begovoj medresi. Ovo je bila jedinstvena prilika da Reisu-l-ulema iftar provede i iftarsku radost podjeli sa oko 120 korisnika Narodne kuhinje koliko ih je bilo prisutno na večerašnjem iftaru.

„Najbolji među vama su oni koji najviše koriste ljudima“, riječi su Muhammeda a.s. kojima je reisu-l-ulema Kavazović počeo svoje obraćanje prisutnim postačima te dodao: „Svi mi možemo koristiti ljudima i biti ima na usluzi bez obzira u kojoj životnoj dobi bili, bili mladi, bili stari, bili učeni, bili manje učeni. Poslije svake poteškoće dolazi olakšanje. Uvijek kad se obratimo Dragom Allahu dž.š. za pomoć i kad se nađemo u teškoj životnoj situaciji, a nema nikoga ko to nije doživio, Allah dž.š. će spustiti svoju milost i pomoći nam“, kazao je između ostalog Reisu-l-ulema.

„Islamska zajednica će uvijek koliko bude u njenoj moći pomoći i pomagati“, zaključio je svoje obraćanje reisu-l-ulema Kavazović.

Na kraju treba dodati da su iftaru prisustvovali još i zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, zatim direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur ef. Malkić te Tetka Zilha iz Narodne kuhinje.

  • 0101