A+ A A-

Muftija Dedović: Treba nam zajednički i jedinstveni, probosanski, probošnjački i promostarski front

U Studentskom hotelu Mostar na tribini koju je 28. marta 2016. godine organizovala mostarska podružnica Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), SDA Grada Mostara predstavila svoj prijedlog budućeg administrativnog uređenja Grada Mostara.

30 03 2016 01 muftija dedovic 1

O budućem uređenju Mostara govorio je i mostarski muftija Salem -ef. Dedović. Muftija je pozvao na smirivanje tenzija i ukazao na potrebu zajedničkog i jedinstvenog probošnjačkog, probosanskog i promostarskog fronta.

"Problem Mostara, nije problem od jučer. Dugo je ovo, i kompleksno i složeno pitanje. Ne smijemo izgubiti živce i izgubiti glavu. Ovdje se mora ići hladne glave do kraja, uporno i strpljivo, bez razračunavanja. Nikakvo nam razračunavanje ne treba. Nama treba zajednički, jedinstveni, probosanski, probošnjački i promostarski front, kada je u pitanju Mostar", rekao je muftija Dedović.

Muftija je istakao da Mostar do sada ni na koji način nije uvjeren da se nešto promjenilo “sa druge dominirajuće strane koja čitavo vrijeme sve ove godine želi napraviti od Mostara svoj grad.”

"Bošnjaci i konstitutivni Srbi ovoga grada imaju drugačiji pogled na Mostar, kroz historiju imaju drugačiji pogled na Mostar. Moramo to saslušati, objediniti i uvažiti, napraviti zajedničko rješenje. Ne može biti parcijalnih rješenja. Rješenje mora biti jedno, jedinstveno i zajedničko. U interesu Mostara, budućnosti djece svih naroda i građana ovoga grada", kazao je mostarski muftija.

(www.muftijstvomostarsko.ba