Promo banner

A+ A A-

Bajramske aktivnosti u Tešnju

Posjeta bolesnicima u Općoj bolnici Tešanj

U povodu Ramazanskog bajrama, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i načelnik općine Tešanj mr. Suad Huskić u društvu direktora Opće bolnice dr. Rifata Sejdinovića, obišli su bolesnike na Pulmološkom i Internom odjelu Opće bolnice Tešanj.

baj-akt-tes-08-2013-1

 

Ovom prilikom, bolesnicima su uručene skromne hedije.

Već nekoliko godina tradicionalno predstavnici Medžlisa IZ-e Tešanj i Općine Tešanj obilaze bolesnike u Općoj bolnici Tešanj.

Bajramski prijem

U četvrtak, 08.08.2013. godine, prvi dan Ramazanskog bajrama, Medžlis IZ-e Tešanj je u ljetnoj bašti restorana "Ukus" u Tešnju, upriličio tradicionalni bajramski prijem, na kojem je prisustvovao veliki broj članova IO, imama, predsjednika džematskih odbora, gostiju iz privrede, te kulturnog i javnog života općine Tešanj.

baj-akt-tes-08-2013-2

Na bajramskom prijemu riječi dobrodošlice prisutnim je uputio u ime Medžlisa IZ-e Tešanj glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, prilikom čega se zahvalio prisutnim na odzivu, te uputio čestitke u povodu Ramazanskog bajrama.

Nakon obraćanja glavnog imam, prisutnim se obratio i načelnik općine Tešanj mr. Suad Huskić, koji je takođe iskoristio priliku da uputi čestitke u povodu Ramazanskog bajrama.

Obilježavanje „Dana šehida“

U petak, 09.08.2013. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama, na području Medžlisa IZ-e Tešanj, obilježen je "Dan šehida".

Tom prilikom je upriličen je prijem u prostorijama Medžlisa IZ-e Tešanj za Organizaciju porodica šehida i poginulih boraca općine Tešanj.

Navedenom prijemu prisustovali su gosp. Zehrudin Kruško, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić, mr. Suad Huskić, načelnik općine Tešanj, gosp. Muhamed Jahić, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Tešanj, te predstavnice šehidskih porodica sa područja općine Tešanj.

baj-akt-tes-08-2013-3

Nakon prijema upriličena je posjeta šehidskog mezarja "Đonlagićka" u Tešnju, gdje je proučena hatma dova pred dušu šehida sa područja općine Tešanj.

U svim džematima na području Medžlisa IZ-e Tešanj upriličeno je obilježavanje "Dana šehida", prema ustaljenoj praksi u džematu.

Poslije današnje džuma-namaza previđeno je da se u svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Tešanj prouči hatma dova pred dušu šehida sa područja općine Tešanj.

Hatmu za šehide sa područja općine Tešanj tradicionalno uče imami sa područja Medžlisa IZ-e Tešanj.

(www.miztesanj.ba)