Promo banner

A+ A A-

Bosanska Gradiška: Proučili 10.000 jasina za šehide Srebrenice

U džematu Obradovac zabilježili smo vrlo lijep i jedinstven slučaj za ovu ramazansku priliku. Naime, majke i sestre, a koje su nedavno položile hatmu u ovom džematu, i koje uče žensku mukabelu tokom ovog ramazana, zajedno su proučile 10.000 jasina za šehide u Srebrenici.

sreb-jas-bos-grad-07-2013-1

 

U srijedu 10. jula, uoči 11. jula 2013. godine prije teravih-namaza zajednički su u džamiji predale proučene jasine zajedno sa mjesnim imamom.

Na ovaj način, kako kažu, htjele su učestvovati u obilježavanju stradanja u Srebrenici gdje su u rekordnom roku  proučili jasine pred duše šehida. Bilo je velikog truda ali su sa ponosom sve izdržali, i ako Bog da, Allah dž.š. da usliši njihove dove.

Naravno, u suzama u očima mnogi u džematu su se prisjetili i svojih najdražih. U ovom zahtjevnom i vrlo lijepom hairli djelu učestvovali su: Ahmetagić Devleta, Rizvić Fata, Bešić Zekija, Kozarčanin Hata, Kozarčanin Halida, Raković Zumreta, Harbaš Tiđa, Bešlić Dijana, Bašić Hatidža, Duraković Nisveta, Sarač Hadžera, Begović Hatidža, Murić  Halida, Budimović Nevzeta, Kolašinac Fadila, Bešić Tidža i Suhonjić Zulfo.

Za ovu priliku džemat Obradovac sviju je nagradio sa knjigom dova.

R. Senad