Promo banner

A+ A A-

Zahvalnice donatorima za kompleks Sultan-Ahmedove džamije u Zenici

zah-don-zen-i

U utorak 18. juna 2013. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zenica, organizirana je podjela zahvalnica donatorima za izgradnju Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici. Podjela zahvalnica bit će upriličena i u narednim danima, a ukupno će biti dodijeljeno 347zahvalnica donatorima koji su donirali od 1000 do 5000 KM.

Zahvalnice donatorima uručio je predsjednik Odbora za izgradnju Kompleksa mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, koji je obraćajući se donatorima, između ostaloga, istakao: ''Drago nam je da postoje ljudi koji imaju potrebu da odvoje dio svog imetka za općekorisne svrhe. Koristim priliku da se u ime odbora za izgradnju Kopleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici zahvalim vama koji ste odvojili značajna sredstva za izgradnju Kompleksa, ali i da vas pozovem da i dalje budemo uz ovaj projekat, do njegovog završetka''.

Na kraju, glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, potpredsjednik Odbora za izgrdanju Komleksa, pozvao je donatore na kahvu u novootvorenoj kahvani i čajhani Medžlisa IZ Zenica ''Stara čaršija''.

  • zah-don-zenzah-don-zen