Promo banner

A+ A A-

Održana sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

Na redovnoj sjednici održanoj 28.05.2013. god. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji jednoglasno je usvojio izvještaje o radu ustanova i udruženja Islamske zajednice. Tom prilikom Mešihat je istakao važnost stabilnosti i razvojnog kursa ustanova i udruženja Islamske zajednice, a posebno pohvalio rad Dječjeg mekteba Reuda i Wildan, Centra za humanitarni rad Hajrat i Izdavačke kuće El-Kelimeh po kojima je Islamska zajednica prepoznatljiva i u širem regionu. Od nosioca izvještaja zatraženo je da intenziviraju predstavljanje javnosti postignutih rezultata koje su posebno ustanove Islamske zajednice ostvarile.

sjed-mes-izus-05-2013-1

 

Za predsjednika Upravnog odbora Fakulteta za islamske studije imenovan je dr. Enver Gicić.

Na ovoj sjednici Mešihat je formirao stalnu komisiju za polaganje hifza u sastavu: Hfz. Abdurahman ef. Kujević, dr. hfz. Almir ef. Pramenković i hfz. Irfan ef. Malić.

Na istoj sjednici Mešihat je jednoglasno izrekao posljednje upozorenje pojedinim uposlenicima Islamske zajednice zbog djelovanja pod izgovorom „Inicijativa za pomirenje“ nakon čega bi svaka aktivnost te vrste bila normativno procesuirana i sankcionisana. Njihovo djelovanje ocijenjeno je destruktivnim i suprotno Ustavu, normativnim aktima i interesima Islamske zajednice. Svaka dobronamjerna i korisna inicijativa dobro je došla, ali isključivo posredstvom legalnih i legitimnih organa Islamske zajednice, istakli su članovi Mešihata.

(www.islamska-zajednica.com)