A+ A A-

Muftija Hasanović posjetio palestinsku djecu na rehabilitaciji u Crikvenici

Petnaestero djece iz Palestine došlo je posredstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova u Republiku Hrvatsku kako bi prošla rehabilitacijski tretman koje im njihova domovina ne može, na žalost, pružiti. Brojna su djeca koja, zbog ratnih događanja i teške situacije u Palestini obolijevaju od brojnih bolesti, istovremeno nemaju mogućnost od istih se liječiti. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije propustio priliku pomoći ovim mališanima, koji pate uglavnom od respiratornih problema, organiziravši im cjelokupni tretman u Thalassotherapiji u Crikvenici – specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Primorsko-goranske županije Muftija dr. Aziz ef. Hasanović sa svojim suradnicima posjetio je mališane i poželio im brz i uspješan oporavak.

mu-has-pos-bol-crik-05-2013-1

 

Muftiju je dočekao ravnatelj bolnice Damir Lončarić, zamjenik ravnatelja dr. Goran Cvitković gradonačelnik Crikvenice g. Damir Rukavina i njegova zamjenica, te predstavnici Ministarstva vanjskih europskih poslova koji skrbe o djeci za vrijeme njihova boravka u Hrvatskoj, kao i animatori. 

Ovom prigodom mališani su izveli prigodan program proučivši dio iz Kur'ana, a potom i recitaciju o Palestini. Na kraju muftija je uručio prigodne darove djeci na njihovo veliko oduševljenje, a darove je posredstvom Centra za certificiranje halal kvalitete doniralo halal certificirano poduzeće Kraš d.d.

Susret je završio zajedničkom fotografijom i obilaskom odjela bolnice gdje su nas domaćini upoznali s radom i načinom primjena različitih terapija.

(www.islamska-zajednica.hr)