Promo banner

A+ A A-

SAHAF 2013: Koncert tradicionalne duhovne muzike i modna revija „My hijab“

sahaf-logo-2013Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Latif Močević, te horovi: Mostarske kiše, Kewser, Sejfullah i Preporod obećavaju noć za pamćenje.

SAHAF 2013 Gala koncert i Modna Revija MY HIJAB održat će se u Domu mladih (KSC Skenderija) 16.05.2013. sa početkom u 20.30h. Generalni sponzor ovog kulturnog događaja je BH Telecom.

Repertoar SAHAF 2013 Gala koncerta je posvećen  sevdalinkama i duhovnim pjesmama Bošnjaka u tradicionalnim, ali i savremenim aranžmanima. Koncert će izvesti ansambl istaknutih muzičara koje predvodi Latif Močević. Također ċe nastupiti i: Mensura Bajraktarević, Šerif Delić, Selma Droce, Erna Brdar, Amna Aganović, Lejla Nurković, Larisa Droce, te navedeni horovi.  Zvijezda večeri je svakako Eldin Huseinbegović.

Neposredno prije koncerta u Domu mladih bit će upriličena i modna revija pod nazivom “MY HIJAB“.  Radi se o reviji odjevnih predmeta i asesoara koji su legura orijentalnog i evropskog dizajna. Stručni tim, sa dugogodišnjim iskustvom u tekstilnoj industriji, koji predvodi dizajner Narcisa Turković, predstavit će modni program za različitu klijentelu, za mlade pokrivene žene koje su istovremeno moderne i poslovne.
Kako navodi Narcisa: „MY HIJAB predstavlja svoju prvu kolekciju koja odiše jednostavnim praktičnim i elegantnim stilom.

U ponudi je vanvremenska kolekcija, deklarisana novom, modno-poslovnom linijom. Kolekciju s ponosom karakterišu: praktičnost, senzualnost, samopouzdanje, profinjenost te spoj elegantnog i slobodnog. Cilj ove modne linije je da sve ove epitete prenese na ženu. “